Wordt de Leeuw een Ezel?

ING LOGOS

ING voor de tweede maal in een week in de fout.

Doe even een zoektochtje naar ING logos op Google Images, en je ziet dat ING praktisch over de hele werel zit. Maar een betaalsysteem in de lucht houden gaat niet heel goed. Afgelopen woensdag waren bij vele rekeninghouders de saldi door elkaar gehusseld en lag het betaalsysteem eruit. Vandaag ligt de site ook al weer een tijdje plat. Woensdag werd bovendien de fout nog eens gemaakt dat ING niet communiceerde over het systeem. Donderdag werd daar excuus over gemaakt. Nadat vandaag NU.nl berichtte over het platliggen kwam er schoorvoetend een tweet:

De tweede fout wordt vandaag dan ook (net) niet gemaakt. Dus (net) niet een ezel die zich voor de tweede keer aan dezelfde steen stoot.
Over het algemeen ben ik zelf best te spreken over het ING systeem. In feite is het een van de beste systemen. Nog overgenomen van die goeie ouwe Postbank. ING is vorig jaar geheel naar dat systeem overgestapt. Als je een bedrag van de ene naar de andere ING rekening overmaakt staat het hup binnen een paar seconden op de andere ING rekening. Bij andere banken zie daar nog wel eens (te) veel tijd overheen gaan.

Maar is er meer aan de hand?

De site CNBC plaatst een artikel dat de laatste tijd wereldwijd meerdere banken het onderwerp van internet aanvallen zijn en suggereert dat er duistere machten aan het werk zijn in voorbereiding op een massale alles omvattende aanval op banken om het systeem eens lekker plat te leggen. Ik zou dus toch maar wat geld in een oude sok stoppen en wat noodvoorraadjes aanleggen voor het geval dat….
Ik ga alvast wat koffie halen.

Oh ja. Leuk hoor zo’n reclame, maar ze kunnen zich misschien beter op de beveiliging van hun netwerken concentreren…Anders krijgen we weer een
Stor ING

{ 4 comments… add one }
 • liesbaas april 5, 2013, 3:52 pm

  Wel een mooie reclame….dat wel 😉

 • Roel Wijnants april 5, 2013, 3:56 pm

  ING Bank ,de SNS Bank iDeal alles is of gaat plat en in toeval geloof ik al jaren niet meer

 • pieter musterd april 5, 2013, 5:40 pm

  MISS ING

 • akbarsim april 6, 2013, 7:02 am

  gelukkig heb ik nog een paar oude sokken…..

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.