Hopelijk blijft geen Kruimel Liggen

Joop Polder

Joop Polder - Google Search 2013-12-17 14-34-53Via de site Vrienden van het Sweelinckplein kwam ik dit artikel over Joop Polder in het AD tegen. Joop Polder is een kunstschilder die woont en werkt in Den Haag.
Ik had zijn schilderijen in het voorbijgaan hier en daar al eens in een etalage zien hangen en de beelden bleven mij bij: Prachtige verstilde droomstukken. Vaak is een tram het onderwerp. Niet zo gek als je zoals Joop naar ik nu begrijp, zodanig bezeten bent van trams dat je er een eigen Trammuseum op na houdt. Wanneer je op Google afbeeldingen naar Joop Polder zoekt krijg je zoiets als de schermafdruk hierboven.
Op Youtube een zeer onderhoudend interview met hem:

Vorige

File Sync

Volgende

Terugblik op 2013

  1. Bij mij doet de link naar het filmpje het helaas niet. Ik ken zijn schilderijen. Hingen vaak in de etalage bij een galerie naast het woonhuis van WA (Noordeinde 66). ik heb er altijd met bewondering naar gekeken. Ze deden me in de verte ook denken aan Willink en Dali. Ik zou er wel een in huis willen hebben.

  2. Sommige werken komen bekend voor maar als ze in het Noordeinde geëxposeerd zijn zal ik ze daar wel eens gezien hebben. Verder nog nooit iets van de persoon gehoord of gezien bij TV West of zo. mooi om hem even onder de aandacht te brengen. zouden deze trams ook door Joop gemaakt zijn?
    http://flic.kr/p/e5HN3R

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén