Oude Doos: daCi Klompendansrecord

IMG_2140A_1vele klompen

IMG_2146ADaar zijn ze

IMG_2152close up
IMG_2187De uitslag “We Hebben Um!”
IMG_2104Verslaggeving

Ik ben nog niet zo lang pensionado met tig duizend foto’s op harde schijven. Voorheen had ik zelden genoeg tijd deze voorraad eye candy goed te bekijken en uit te sorteren. Nu wel.

daCi Klompendans Record

Zo stuitte ik op een aantal foto’s welke ik nam op 8 juli 2006, bijna 9 jaar geleden. In Den Haag was het daCi congres aan de gang.daCi staat voor “Dance and the Child International”, een organisatie ter bevordering van het dansen door kinderen. Eens in de drie jaar is er een congres. In 2015 is het congres in Kopenhagen. In het kader van dit congres in Den Haag waar vele dansgroepen aan deel namen werd een Guinness Book of Records record poging op touw gezet waarbij 550 kinderen gezamenlijk een klompendans met de meeste deelnemers zou uitvoeren. Dre choreografie was van Hans van Manen. De poging slaagde en is in het Guiness Book of Records van 2006 terecht gekomen. (weet iemand of je dat online kan verifieren?). Er is ook een video van en ik had zowaar ook een foto van de camera vrouw en de presentatrice van de video, die ik op Youtube vond:

{ 4 comments… add one }
 • Eduard april 28, 2015, 8:42 pm

  Benieuwd wat voor muziek ze daarbij hebben gedraaid…

  • Happy Hotelier april 28, 2015, 8:55 pm

   Het lijkt mij een compilatie waarin ik een fragment van de Vuurdans meen te herkennen, maar ik heb er absoluut geen verstand van.

 • casper de weerd april 28, 2015, 10:13 pm

  Zo te zien mijn ex schoonzuster achter de camera

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.